قدرت شگفتانگیز ویروس سرماخوردگی در مبارزه با سرطان
مسیر این پروتئین سرکوبگر تقریبا در تمام سرطانهای انسانی غیرفعال شده و باعث میشود تا سلولهای سرطانی از کنترلهای عادی رشد فرار کنند. به همین ترتیب با غیر فعال کردن p53، پروتئین E4-ORF3 باعث میشود که تکثیر آندوویروس در سلولهای آلوده انسان بدون کنترل بمانند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ : جمعه 1396/11/27 ساعت 18:17
یافتههای جدید دانشمندان موسسه تحقیقات زیستی سالک نشان داده که ویروسهای سرماخوردگی میتوانند یک کمک ارزشمند در مبارزه با سرطان محسوب شوند.
به گزارش علم پرس به نقل از ایسنا، ویروس آدنوویروس که گونهای از ویروسهای سرماخوردگی است، قادر به ایجاد ابزار مولکولی برای ربودن ماشینآلات مولکولی سلول از جمله دستگاههای بزرگ سلول دخیل در رشد، تکثیر و سرکوب سرطان است.
محققان سالک ساختار این سلاحهای مولکولی را شناسایی کرده و دریافتند آنها بصورت زنجیرهای طویل به هم پیوند خورده و یک شبکه سه بعدی را درون سلولها ایجاد کردهاند که سلولهای نگهبان دخیل در رشد و سرکوب سرطان را به دام انداخته و بر آنها غبله میکنند.
این یافتهها که در مجله Cell منتشر شده، به نمایش راه جدیدی برای ایجاد درمانهای سرطان با تقلید از راهکارهای اجرا شده توسط این ویروسها پرداختهاند.
محققان در پژوهش خود پروتئین سرطانزای E4-ORF3 را مورد بررسی قرار دادند که با آدنوویروس کدگذاری شده و از پیوند پروتئین سرکوبگرتومور p53 به ژنهای هدف جلوگیری میکند.
p53 موسوم به «نگهبان ژنوم» معمولا تومورها را با فرمان خود تخریبگری به سلولهای دارای آسیب دی ان ای که یک مشخصه سرطان است، سرکوب میکند. مسیر این پروتئین سرکوبگر تقریبا در تمام سرطانهای انسانی غیرفعال شده و باعث میشود تا سلولهای سرطانی از کنترلهای عادی رشد فرار کنند. به همین ترتیب با غیر فعال کردن p53، پروتئین E4-ORF3 باعث میشود که تکثیر آندوویروس در سلولهای آلوده انسان بدون کنترل بمانند.
این محققان از شیوههای جدید برای رونمایی از فراساختار پلیمر جالبی که این پروتئین در هسته سلول مونتاژ میکند، استفاده کردند.
یافتههای این دانشمندان میتواند به تولید مولکولهای کوچک با قابلیت تخریب تومورها با اتصال و اختلال در اجزای سلولی بزرگ و پیچیده مسبب رشد و گسترش سلولهای سرطانی کمک کند.
درک چگونگی غلبه ویروسها بر سلولهای سالم همچنین میتواند به مهندسان در ایجاد ویروسهای متلاشیکننده تومور کمک کند که خود ارائه کننده یک درمان جدید و جاودان سرطان خواهد بود.
منبع:آسمونی
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .